Home Diensten gezondheid Wat kan een KOPP-coach voor jou betekenen?

Wat kan een KOPP-coach voor jou betekenen?

0
Wat kan een KOPP-coach voor jou betekenen?
Alles wat je aan jezelf heelt, heelt ook de generatie voor en na jou

Echt Leven…
….waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt.

Alles wat je aan jezelf heelt, heelt ook de generatie voor en na jou

Soms is het moeilijk om voor jezelf een toekomst op te bouwen, los van de bagage die je meekreeg uit het gezin waarin je opgroeide.

Petrina Haak is KOPP-coach. Nooit van gehoord, zul je misschien denken en dat kan kloppen. KOPP staat voor Kind van Ouders met Psychische Problemen, een specifieke groep volwassenen waar weinig hulp voor is. Petrina, zelf een KOPP-kind en afgestudeerd in praktische Psychologie, besloot in 2018 dit gat in de hulpverlening te vullen en startte haar coachingspraktijk Echt-Leven.

Petrina: “Tijdens mijn jeugd heb ik meegekregen wat het betekent als je ouder psychisch ziek is. Als 19-jarige ging ik op zoek naar antwoorden om psychisch en mentaal gezond te blijven. Ik had hulp nodig om zelf een stabiele moeder te zijn en te breken met de patronen van mijn gezin van herkomst. Om te voorkomen dat dit generaties zou doorgaan.”

“Met mijn kennis en ervaring help ik nu mensen die, door wat ze als kind hebben geleerd, vastzitten in verkeerde patronen en daardoor vastlopen. Ik laat hen zien wie ze zijn, want ze hebben al zolang tegen zichzelf gevochten om te overleven in hun gezin van herkomst. Zij leren respectvol omgaan met grenzen, bij zichzelf en bij anderen. Ze komen vrijer in het leven te staan en kunnen weer gelijkwaardige relaties aangaan. Hierdoor pakken ze hun eigen verantwoordelijkheid en nemen niet ook nog de verantwoordelijkheid van de ouder op zich. Ze blijven beter in balans.” Alles wat je aan jezelf heelt, heelt ook de generatie voor en na jou.

Mensen zien dat jij verandert. Dat heeft eveneens een positieve impact binnen het gezin van herkomst. Je handelt niet langer in de ‘kindrol’, maar als gelijkwaardige volwassene: ECHT LEVEN.

Zet de stap van overleven naar echt leven!

www.echt-leven.nl
petrina@echt-leven.nl​