U heeft er vast wel van gehoord, de projecten van Samen 010: Budgetmaatjes Capelle, HiP Capelle, Project Statushouders en de Kerstpakkettenactie. Hoe lopen de lijnen? Tien kerken zijn vertegenwoordigd in het Diaconaal Platform Capelle (DPC), dat is aangesloten bij Samen 010

Budgetmaatjes
Een Budgetmaatje helpt, als vrijwilliger – al dan niet kerkelijk – de mensen thuis om overzicht in financiën en hun administratie te creëren of hulp te bieden bij het aanmelden bij Schuldhulpverlening. Het project is bedoeld voor iedereen die om welke reden dan ook niet bij de wijkwinkel terecht kan of voor langere tijd hulp nodig heeft bij de financiële administratie.

HiP
Bij het project HiP Capelle helpen vrijwilligers van de kerken mensen met alledaagse vragen. Hierbij kun je denken klusjes die binnen een dagdeel op te lossen zijn, zoals een lampje ophangen, grof vuil buiten zetten of vervoer naar het ziekenhuis.

Project Statushouders
Statushouders, ‘nieuwe Nederlanders’ dus, worden op weg geholpen door vrijwilligers uit de kerken. Mensen wegwijs maken in Capelle gebeurt door elkaar te bezoeken, maar ook door hen te helpen met het lezen van officiële brieven.

Kerstpakketten
De kerstpakkettenactie is een bekende actie van ‘Capelse kerken in Actie’, nu een onderdeel van DPC, in samenwerking met de Rotary en de Lions Club. Capellenaren met een zeer laag inkomen krijgen met kerst een mooi en praktisch kerstpakket.

Meer info krijgt u van Elske Thomassen van Samen 010 via telefoonnummer 010-466 67 22 of per mail DPC@samen010.nl en bezoek onze website: https://www.samen010.nl/