Notarissen Rijnvis en Zwaveling

In verband met het coronavirus (COVID-19) hebben wij per direct diverse maatregelen genomen om de besmettingskans te minimaliseren:

1. Tot en met maandag 6 april aanstaande zullen er geen besprekingen op onze kantoren plaatsvinden. Indien u om wat voor reden dan ook wel een bespreking wenst is dit uiteraard altijd mogelijk middels het gebruik van digitale en audiovisuele middelen.

2. Afspraken voor het passeren (ondertekenen) van de akte(n) zullen vooralsnog doorgang vinden.

3. Voor situaties waarin u behoefte heeft aan acute notariële dienstverlening waarbij uitstel niet mogelijk of niet wenselijk is, verzoeken wij u vriendelijk telefonisch contact op te nemen met ons kantoor.

4. Indien u één of meer symptomen heeft van de bekende Corona verschijnselen of in contact bent geweest met personen die besmet zijn (geweest) verzoeken wij u vriendelijk om niet bij ons op kantoor te komen, gelieve in dit geval telefonisch contact met ons op nemen.

5. Voor bepaalde rechtshandelingen is het mogelijk om de akte(n) middels een (onderhandse) volmacht te passeren. Indien u dit wenst verzoeken wij u eveneens telefonisch contact met ons op te nemen. Volledigheidshalve merk ik op dat de wet dit niet toestaat bij een testament.

6. Gelieve niet onaangekondigd ons kantoor bezoeken maar alleen conform afspraak.

Voorts verzoeken wij u vriendelijk de hygiëne maatregelen (conform het advies van het RIVM) in acht te nemen. Wij zullen op advies van de Rijksoverheid deze maatregelen in ieder geval tot en met 6 april aanstaande hanteren.

Namens Rijnvis en Zwaveling Notarissen,

R.R. Rijnvis en B. Zwaveling

Wij weten waar we het over hebben

Het huwelijk en de fiscus

Het huwelijk en de fiscus is (g)één ideale combinatie Vorig jaar schreef ik in ‘De fiscus en de dood’ dat via een algehele gemeenschap van goederen bij overlijden flink aan erfbelasting bespaard kan worden. Dit keer een bijzondere variant daarop...

De notaris over schenken en erfbelasting

“Een beetje genot is altijd genot” Een oude moeder woonde samen met haar 38-jarige dochter in een keurig koophuis. Toen moeder haar einde voelde naderen verkocht zij haar huis aan de dochter voor de 150.0000 euro (WOZ waarde), maar  zij...

Als de blaadjes vallen en de dagen korter worden

De fiscus ... Als de blaadjes vallen en de dagen worden korter, dan, …. ja dan is de tijd van het jaar aangebroken waarin de fiscus en de notaris met warme gevoelens aan u denken! U misschien niet aan hen, maar...

Huwelijksvoorwaarden voorkomen financiële gevolgen

Scheiden doet lijden! Marie had in de loop van de jaren een aanzienlijke overwaarde van haar appartement opgebouwd toen zij op latere leeftijd Piet ontmoette. Het was tussen hen liefde op het eerste gezicht. Na een tijdje op twee adressen...

Vestiging Krimpen aan den IJssel

  • Notaris mr. R.R. Rijnvis
  • Expeditieweg 1
  • 2922 HN Krimpen aan den IJssel
  • Parkeren Nachtegaalstraat 1
  • Tel: 0180 - 820 220

Vestiging Capelle aan den IJssel

  • Notaris mr. B. Zwaveling
  • Kanaalweg 5
  • 2903 LR Capelle aan den IJssel
  • Parkeren achter het kantoor
  • Tel : 010 - 44 222 33
134FansLike