capelle.ijsselenlekstreek.nl Laatste nieuws uit Capelle van de redactie van IJssel en Lekstreek (Capelle)

 • Isala kijkt uit naar een prachtig theaterseizoen
  on 24 juni 2021 at 07:00

  Capelle - Het nieuwe programma van het Isala Theater staat online! Vanaf nu kunnen theaterliefhebbers het aanbod van meer dan 150 voorstellingen bekijken, van grote namen tot kleine parels. Blader online door de agenda en zet de favoriete voorstelling alvast in de digitale wensenlijst. Vanaf dinsdag 29 juni 12.00 uur (gasten met Pluche+lidmaatschap kunnen nu al bestellen) is het mogelijk de voorstellingen van september, oktober en een paar extra voorstellingen later in het seizoen te reserveren. Bekijk het programma via isalatheater.nl.

 • Op de motor naar de TT, maar crossen is er niet meer bij
  on 23 juni 2021 at 08:00

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De meeste motoren worden verkocht in de Randstad, maar de Drenten hebben naar verhouding de meeste motorfietsen in de garage staan. Komend weekeinde zal het extra druk zijn met motoren op de Drentse wegen, op weg naar de TT in Assen.

 • IJsselstreek radio; Uit de hand gelopen hobby van Jan
  on 23 juni 2021 at 07:00

  Capelle - Jan van Dam begon heel wat jaren terug met zijn grote hobby. Inmiddels een uit de hand gelopen hobby. In de jaren ‘80 begon hij met radio maken. Hij startte met een groep medewerkers Radio Capelle. Deze zender was illegaal en werd gestart toen er in deze streek nog geen lokale omroep was. De zender werd uit de lucht gehaald. In 2004 startte hij IJsselstreek radio, stopte er even mee en is sinds kerst 2020 weer begonnen. Inmiddels is het voor hem een aardig uit de hand gelopen hobby geworden en runt hij de zender met vijf mensen. Hij is de drijvende kracht van deze zender op internet.

 • Misty van Dierenopvang Krimpen aan den IJssel houdt van kroelen
  on 22 juni 2021 at 10:00

  Capelle - Regelmatig zet de IJssel en Lekstreek een asieldier van Dierenopvang Krimpen aan den IJssel in de spotlights. Deze keer is dat Misty, een volslanke schildpad dame van 8 jaar jong. Als je bij Misty haar kamer binnenstapt dan komt ze snel aangerend voor een kroel. Let wel, dit doet ze enkel bij de dames, mannen daar kijkt ze letterlijk en figuurlijk bij de kat uit de boom.

 • Uitbreiding ‘Schilderen met Afasie’ van De Zellingen
  on 22 juni 2021 at 09:00

  Capelle - Het is ingrijpend als je na hersenletsel moeilijk kunt praten, lezen of schrijven. Niets in je leven is meer vanzelfsprekend. Het is belangrijk om je te kunnen uiten en dat kan ook op een creatieve manier. De ‘Stichting Vrienden van het Afasiecentrum’ helpt mensen met afasie door ervaren kunstenaars in te zetten bij teken- en schilderlessen. Ook voor hen die nog nooit een penseel hebben vast gehad of met de andere hand moeten leren werken. Misschien ontdek je bij jezelf wel een nieuw talent!

 • CDA-Capelle zoekt (potentiële) raadsleden
  on 22 juni 2021 at 08:00

  Capelle - Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA-Capelle is op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om als raadslid actief te worden in de lokale politiek:

 • Opening dierenweide in het Nieuwe Vijvergebied Capelle-West
  on 22 juni 2021 at 07:41

  Capelle - De dierenweide in het Vijvergebied is klaar. Iedereen is enthousiast. De dieren hebben geen natte poten meer, ze spelen met en op het nieuwe materiaal en hebben zelfs een eigen zwembad en zandbak. Alleen het ingezaaide gras en de vers geplante schaduwboompjes moeten nog groeien. Maar daarop wachten we niet. Zaterdag 26 juni wordt de weide geopend.

 • Gerrie en Ina zijn vrijwilliger bij het Inloophuis en zoeken een maatje
  on 22 juni 2021 at 07:00

  Capelle - Inloophuis De IJssel in Krimpen aan den IJssel / Capelle aan den IJssel zoekt jou:‘Wij zijn een ontmoetingsplek voor iedereen die geraakt wordt door....

 • Nieuwe eigenaren TOC hebben grootse plannen met prachtige locatie
  on 21 juni 2021 at 14:56

  Capelle - Langs de oever van de Hollandsche IJssel vind je tennisvereniging TOC. Met een bijbehorende horeca locatie al ruim 30 jaar een begrip in Capelle aan den IJssel. Het knusse maar enigszins gedateerde restaurant maakt binnenkort plaats voor een bruisende brasserie! Naast de bestaande tennisbanen worden er binnenkort ook nog eens 10 gloednieuwe padelbanen gerealiseerd. Hiermee spelen zij in op een enorme vraag. Deze populaire combinatie van tennis en squash is momenteel de snelst groeiende sport ter wereld.

 • Proef met digitale huisbezoeken in Capelle uitgebreid
  on 21 juni 2021 at 13:26

  Capelle – Tijdens de coronapandemie is Sociale Zaken van IJsselgemeenten een proef gestart met digitale huisbezoeken via de smartphone. Daarmee deed Sociale Zaken onderzoek naar het recht op een uitkering in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Reden voor deze proef was dat door de coronaregels fysieke huisbezoeken (bijna) niet meer mogelijk waren. De ervaringen tot nu toe zijn goed. Nu is in de app een extra mogelijkheid toegevoegd: het videobellen. De gemeente Capelle sluit aan bij de proef. De afdeling Publiekszaken gaat de digitale huisbezoeken gebruiken voor adresonderzoek.