capelle.ijsselenlekstreek.nl Laatste nieuws uit Capelle van de redactie van IJssel en Lekstreek (Capelle)

 • Politie neemt rijbewijs 88-jarige man in na levensgevaarlijk rijgedrag
  on 30 november 2020 at 21:20

  Capelle - Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland meldt op Facebook het volgende: ‘Rijbewijs 88-jarige man ingenomen na levensgevaarlijk rijgedrag....

 • Hetti van Bibliotheek aan den IJssel interviewt Murat Isik
  on 30 november 2020 at 13:57

  Capelle - De afgelopen weken heb je je favoriete schrijvers het hemd van het lijf kunnen vragen in Ontmoet Schrijvers Online. Elke week organiseerde een bibliotheek uit Zuid-Holland een webinar met een schrijver in het thema ‘familiegeschiedenis’. Op 19 november was het de beurt aan onze bieb. Collega Hetti Koster ging in gesprek met schrijver Murat Isik. In een lege bibliotheek interviewde zij hem over zijn werk en zijn familie. Heb je het gemist? De meeste interviews zijn terug te kijken: bibliotheekaandenijssel.nl/ontmoet-schrijvers-online.

 • Wie greep in bij mishandeling beveiligster Koperwiek?
  on 30 november 2020 at 12:31

  Capelle - Zaterdagmiddag 21 november is er een beveiligster mishandeld. De verdachte is aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar de held die ertussen sprong. Ben jij die man of weet je wie het is?

 • Vrijwilligers aan de slag in nieuwbouw Amandelhof
  on 30 november 2020 at 12:20

  Capelle - Vrijwilligers zijn onmisbaar in Woonzorgcentrum d’Amandelhof. Zo’n 180 vrijwilligers van alle leeftijden zetten zich in voor zorg en welzijn van de bewoners: koffie schenken, schone was ronddelen, bezoekjes brengen, activiteiten doen met de bewoners. Er is genoeg te doen. Met de komst van het prachtige nieuwe gebouw gaat er ook voor de vrijwilligers veel veranderen.

 • Natuurvrienden werken aan vlindertuin in Schollebos
  on 30 november 2020 at 12:08

  Capelle - Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers van Stichting Natuurvrienden Capelle gewerkt aan de vlindertuin in het Schollebos. Piet den Broeder hielp ook mee: ‘Samen met de vrijwilligers van SNC aan het werk geweest. Heel veel riet afgevoerd, toen plantjes in de grond en vervolgens nog heel veel bollen gepoot. Het aantal plantjes viel mij wat tegen, maar dat heeft met mijn (te hoge) verwachtingen te maken. Vanwege het maaien is alles op en rond de heuveltjes geplant/gepoot.’ Nu is het wachten op het voorjaar!

 • Opnieuw geluk in Capelle: Yvette wint 10.000 euro bij BankGiro Loterij
  on 30 november 2020 at 11:57

  Capelle - Een grote verrassing voor Yvette uit Capelle aan den IJssel. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. De winnares werd onlangs verrast via een videogesprek. Eerder dit jaar was er ook al een inwoner uit Capelle aan den IJssel die bij de BankGiro Loterij in de prijzen viel. Toen nam de winnaar een cheque van 1 miljoen euro in ontvangst.

 • Wethouder Wilson koopt twee lichtjes van het Inloophuis
  on 30 november 2020 at 11:22

  Capelle - In het kader van de actie ‘Huis in actie’ bezocht Wethouder Marc Wilson Inloophuis de IJssel en sprak met de manager Anton Mourik die de wethouder informeerde over de actie van het KWF en de laatste ontwikkelingen.

 • BLICK werkt Corona-leerachterstanden weg met BLICKstudio-20!
  on 30 november 2020 at 10:54

  Capelle - De rijksoverheid stelt subsidie beschikbaar voor het wegwerken van onderwijsachterstanden opgelopen door Covid-19. De scholen van BLICK op onderwijs hebben samen met lokale partners deze subsidie vertaald in een uitgebreid lesaanbod voor po- en vo-leerlingen, waarin aandacht is voor basisvakken en sociale ontwikkeling. BLICK-studio20! start in 2021.

 • Veiligheid staat voorop bij BSO Heksenketel
  on 30 november 2020 at 10:07

  Capelle - Wat is veiligheid en wie zorgen ervoor dat we veilig zijn? Kinderen van BSO Heksenketel van IJsselkids Kinderopvang kregen antwoord op deze vragen tijdens de maand van de veiligheid. Zelfs het leger kwam langs.

 • Fruitactie Gereformeerde Gemeenten is een succes
  on 30 november 2020 at 09:18

  Capelle - Door de maatregelen tegen verspreiding van corona kunnen veel activiteiten niet doorgaan. Vooral commissies die geld inzamelen voor goede doelen, zijn op zoek om op een creatieve manier coronabestendige activiteiten of acties op te zetten, om zo de noodzakelijke inkomsten nog te kunnen realiseren.