capelle.ijsselenlekstreek.nl Laatste nieuws uit Capelle van de redactie van IJssel en Lekstreek (Capelle)

 • Collega's en cliëntenraad nemen alvast kijkje in nieuwe Amandelhof
  on 19 september 2020 at 09:00

  Capelle - In Woonzorgcentrum d’Amandelhof kijkt iedereen reikhalzend uit naar de nieuwbouw. Nu de bouw vordert, krijgen de medewerkers en de cliëntenraad de mogelijkheid om de bouwplaats te bezoeken. En dat is leuk!

 • KCC's Rob Fase: Capels korfbalicoon
  on 19 september 2020 at 07:00

  Capelle - 61 is ie inmiddels, maar qua enthousiasme voor de korfballerij in het algemeen en KCC in het bijzonder druipt er nog steeds vanaf bij erelid Rob Fase. De Capellenaar zet zich alweer 25 jaar met hart en ziel in voor zijn KCC en mag gerust een korfbalicoon genoemd worden.

 • Woede bij horeca over nieuwe coronamaatregelen zal vanavond niet minder zijn geworden...
  on 18 september 2020 at 17:45

  Regio - Al sinds deze week bekend werd dat er nieuwe coronamaatregelen zouden volgen, gonst het van de verontwaardiging in de horeca. Al snel was duidelijk dat de regering vandaag nieuwe beperkingen bekend zou maken. ‘Waarom wij weer?’ was afgelopen dagen al de teneur op de terrassen en achter de bar, bij horecaondernemers en kroegbezoekers. Hun woede zal na de persconferentie van vanavond zeker niet minder zijn geworden...

 • Nationale Sportweek: kom eens korfballen als je durft!
  on 18 september 2020 at 15:26

  Capelle - Van 18 tot 27 september is de Nationale Sportweek van NOC*NSF. Ook korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen doet hieraan mee. In deze week kan iedereen tussen 5 en 13 jaar gratis mee komen trainen onder begeleiding van ervaren korfbaltrainers. De trainingen kan iedereen op zijn eigen niveau volgen. Durf jij het aan? Je bent van harte welkom!

 • Bram Ladage viert ook dit jaar de nieuwe aardappeloogst
  on 18 september 2020 at 15:21

  Capelle - Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet zomaar: deze smakelijke prijs moet wel worden verdiend. Kinderen kunnen middels een leuke en educatieve quiz bewijzen dat zij alles weten van het proces van aardappel tot patat voor ze live in de winkel het Brammetje bereid zien worden. De eerste quizwinnaar is vandaag, woensdag 16 september 2020, feestelijk verrast door niemand minder dan Rocco Ladage. “Het was hartstikke leuk om de eerste, enthousiaste winnaar te verrassen met een gratis patatje. We hopen 4999 andere kids te verblijden met een Brammetje én hen iets bij te brengen over ons product.”

 • Altijd prijs in Huis van de Wijk Middelwatering
  on 18 september 2020 at 15:16

  Capelle - Bewoners van Middelwatering hoeven zich niet te vervelen. In hun Huis van de Wijk kunnen ze binnenkort elke maand samen eten in het Wijkrestaurant én staan er vier bingoavonden gepland. Natuurlijk met mooie prijzen.

 • Leo Snijders: 'Het is droevig, maar de Capelse Sinterklaasintocht gaat niet door'
  on 18 september 2020 at 15:03

  Capelle - Organisator Leo Snijders over de afgelaste Sinterklaasintocht: "Helaas, door de corona kan de Capelse intocht op 14 november niet plaatsvinden. We zijn bezig met alternatieven en met kinderprogramma’s in het Isala Theater. Dat zal gebeuren op 15 en/of 18 november dus op zondag en/of woensdag. Dus we kunnen gaan kijken of we twee voorstellingen op de zondag geven en twee voorstellingen op de woensdag. Of alleen maar op de woensdag. We moeten nog even kijken of het financieel haalbaar is. Er komen in ieder geval twee voorstellingen op een dag.

 • Acteertoppers KinderLab in het Isala Theater
  on 18 september 2020 at 11:48

  Capelle - Maandag 14 september bezochten de acteertoppers van het KinderLab Middelwatering het Isalatheater. Ze bekeken de voorstelling Piratenkoningin van Jongerentheater Quint en kregen een kijkje achter de schermen.

 • Badmintonclub Schollevaar maakt debuut in 1e divisie
  on 18 september 2020 at 11:47

  Capelle – Badmintonclub Schollevaar speelde zondag 13 september voor het eerst in de eerste divisie. Naast een mijlpaal in de geschiedenis van de club, was het meteen ook de openingswedstrijd in de nieuwe Capelse sporthal Aquapelle. Tegenstander was Hoornse BV, dat vorig jaar een mooie 3e plek in de 1e divisie wist te bemachtigen. Met grotendeels eigen jeugd in het team kwam BC Schollevaar nog wel op 1-0 voor, maar bleven zij uiteindelijk steken op een 2-6 verlies tegen deze sterke tegenstander. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Almere 2; een team met veel eredivisie ervaring.

 • Gratis jaar autowassen voor Christian bij Hello Carwash!
  on 18 september 2020 at 11:27

  Capelle - Hello Carwash opende in maart zijn deuren in Capelle aan den IJssel. De carwash is 4.000 vierkante meter en bevat een autowas, interieurband en een café voor heerlijke ijsjes, koffie en tosti’s.