capelle.ijsselenlekstreek.nl Laatste nieuws uit Capelle van de redactie van IJssel en Lekstreek (Capelle)

 • Koning van Katoren in Isala Theater
  on 24 februari 2020 at 12:28

  Zondagmiddag 1 maart is de spannende musical Koning van Katoren, gebaseerd op het beroemde jeugdboek van Jan Terlouw, te zien in het Isala Theater. Het stuk wordt gespeeld door een groep talentvolle jongeren van het Nationaal Jeugd Musical Theater, samen met enkele volwassen acteurs. Een heerlijk avonturenverhaal voor de hele familie, maar vooral voor kinderen en jongeren van 7 tot 13 jaar.

 • Denk mee over de toekomst van het Schollebos
  on 24 februari 2020 at 11:27

  Capelle aan den IJssel - De gemeente Capelle aan den IJssel houdt een enquête over het Schollebos. Doel daarvan is de mening van de inwoners te peilen over de toekomst van het stadsdeelpark.Het Schollebos is meer dan 40 jaar oud en in een nieuwe fase terecht gekomen. De gemeente Capelle wil dat gebruikers en organisaties meedenken over het gebruik, onderhoud en beheer van het stadsdeelpark. Begin dit jaar is daarmee begonnen. Met inwoners, belanghebbende organisaties, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de Gemeenteraad en de Jongerenraad wordt gepraat over een plan voor de toekomst van het Schollebos.

 • Oorkonde toegekend aan Natuurvrienden Capelle
  on 24 februari 2020 at 11:14

  Capelle - Vanwege hun onophoudelijk enthousiasme gedurende vele jaren en hun betrokkenheid bij de natuur in Capelle en omstreken, heeft het bestuur van de Natuurvrienden Capelle de "Oorkonde van Mededogen" ontvangen op vrijdag 21 februari.

 • Stichting Vier het Leven zoekt vrijwillige collega coördinator
  on 24 februari 2020 at 09:38

  Regio - Door de enthousiaste inzet van vrijwilligers maakt goede doelenorganisatie Vier het Leven het mogelijk voor ouderen om deel te nemen aan lokale culturele activiteiten, zoals een concert- , theatervoorstelling of museumbezoek. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger van Vier het Leven en samen met anderen genieten zij van een gezellige middag of avond uit. Na afloop van het uitje worden de deelnemers weer veilig thuisgebracht.

 • Jantje Beton, op zoek naar (klein) geld in Schoonhoven
  on 24 februari 2020 at 09:20

  Schoonhoven - Zoals elk jaar, dit keer van 2 t/m 9 maart, gaan, ook in Schoonhoven, onder leiding van de Stichting Spomuza, een groot aantal vrijwilligers de deuren langs om te collecteren voor het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton.

 • Visie biedt focus op ouderenzorg in Capelle en Krimpen aan den IJssel
  on 24 februari 2020 at 07:55

  Capelle/Krimpen - ‘We willen niet alleen samenwerken, we willen met elkaar het verschil maken!’ In een notendop is dit de ambitie van ouderenzorgbestuurders in Capelle en Krimpen aan den IJssel. De bestuurders van zes ouderenzorginstellingen hebben gezamenlijk een regiovisie voor de ouderenzorg gemaakt. Deze visie werd op maandag 17 februari jl. in Verpleeghuis Rijckehove gepresenteerd aan ketenpartners zoals de gemeente, huisartsen en onderwijsinstellingen. Zo willen ze er alles aan doen om het snel groeiend aantal ouderen in de regio, ondanks een oplopend tekort aan medewerkers, goede zorg te blijven bieden.

 • ChristenUnie: 'Hoe tevreden bent u over de Scholver?'
  on 24 februari 2020 at 07:31

  Capelle aan den IJssel - Recent is de omgeving rond De Scholver flink aangepakt. Het Stationsplein werd veiliger en het Pier Panderplein mooier. Het winkelcentrum zelf is ook aanzienlijk opgeknapt. Helaas bleken de tegels op het plein te glad, maar hiervoor is een oplossing gezocht en gevonden.

 • Ingezonden: ''Olifantenpaadje' dichtgemaakt'
  on 23 februari 2020 at 20:29

  Capelle - 'Er was jarenlang een gedoogd modderig ‘olifantenpaadje’ om binnendoor langs de bosjes vanuit het winkelcentrum De Scholver, bij het Huis van de Wijk Schollevaar te komen. Toen lagen er ineens wat tegels wat al fijner was. En nu is het helemaal netjes betegeld, fijn zou je denken maar er stond ineens een groot hek? Eerst comfortabel en legaal maken, dan ineens een vast hek plaatsen. Paarse krokodil? Wat is hier de reden van? Mocht het zo zijn dat het om de winkelwagentjes of fietsen gaat, zet dan gewoon 2 hekjes neer of een trapsgewijze verhoging zodat voetgangers er gewoon door kunnen. Dit slaat toch ook nergens op.

 • De Gitaaracademie bruist en stimuleert samenspel!
  on 23 februari 2020 at 20:14

  Capelle - Op drie leuke leslocaties, twee in Rotterdam en een in Capelle-Schenkel, bruist het van het gitaartalent. Nathasja van Rosse, zelf ooit Nederlands grootste export klassieke gitariste, heeft De Gitaaracademie in 2009 opgericht en leidt nog altijd met veel passie en plezier. Het resultaat mag er zijn, een groeiend aantal enthousiaste leerlingen vind naast haar eigen talent ook steeds meer onderling de klik van het samenspel. Iets dat het team ook erg stimuleert, want muziek verbindt!

 • Benefietdag in buurthuis 't Klavier Capelle
  on 23 februari 2020 at 19:54

  Capelle - In Capelle aan den IJssel wordt op 29 februari een benefiet dag gehouden in het buurthuis 't Klavier voor een (groene) waterpomp voor het dorp Manusa op het eiland Ceram in het centrale gedeelte van de Molukken.