capelle.ijsselenlekstreek.nl Laatste nieuws uit Capelle van de redactie van IJssel en Lekstreek (Capelle)

 • Herstart Vrouwenkoor als dameskoor Legato in Nieuwerkerk aan den IJssel
  on 17 januari 2020 at 11:36

  Het was even een moeilijke tijd. Maar na een jaar stevig werken onder een bekende dirigent heeft het Nieuwerkerks Vrouwenkoor de weg omhoog weer gevonden. Het zelfvertrouwen ging omhoog en dus durfde het koor 2020 te starten onder een nieuwe naam: dameskoor Legato. Het is een term voor het verbinden van muzieknoten en tegelijk een karakteristiek van het koor: door samen zingen ook te verbinden.

 • Dj draait rockclassics in het Isala Theater
  on 17 januari 2020 at 11:29

  Een DJ draait-avond is een gezellige avond uit in het Isala Theater. De Luc Lutz zaal wordt ervoor omgebouwd tot een sfeervolle kroeg waar de lekkerste nummers klinken.

 • 'Schollevaarse Kaars' voor Kees Landman van Wijkwinkel
  on 17 januari 2020 at 11:27

  Het was vorige week zaterdag rond het middaguur druk in winkelcentrum Picasso Passage (De Scholver). Vrijwilligers van de Ontmoetingskerk nodigden passanten uit om hun schoenen gratis te laten poetsen in het kader van 'glimmend het nieuwe jaar in'.

 • Blue Monday Run Capelle aan de IJssel
  on 16 januari 2020 at 15:36

  Op maandag 20 januari organiseren de IJsselrunners samen met Sportief Capelle voor de tweede keer de Blue Monday Run/Walk.

 • Veel reactie op ingezonden brief over grofvuil in Capelle a/d IJssel
  on 16 januari 2020 at 11:21

  De brief van Hans Fekkes over grofvuil heeft veel reacties losgemaakt in Capelle. Hij beschreef hoe er langzaamaan een afvalberg in Capelse wijken ontstaat omdat Irado niet in staat lijkt al het gedumpte afval weg te krijgen.

 • Agenda van de activiteiten in Capelle aan den IJssel
  on 16 januari 2020 at 10:27

  Donderdag 16 januari

 • Balgexpert Jacqueline Edeling
  on 16 januari 2020 at 10:22

  Van Cappellenhuis start 2020 met De Maand van de Wereldmuziek. Het Braziliaanse Nieuwjaarsconcert op 12 januari was uitverkocht en een groot succes! En er komt nog meer muziek uit Zuid Amerika: zondag 19 januari balgexpert Jacqueline Edeling.

 • Waar blijven de vlinders in de winter?
  on 16 januari 2020 at 10:10

  In de herfst breekt de slechte tijd aan voor onze zomervlinders: minder bloeiende planten en lagere temperaturen. De vlinders gaan in winterrust tot we ze in het voorjaar weer zien fladderen. Maar wat voor strategie hebben die tere wezentjes ontwikkeld om de winter door te komen?

 • Restaurant Irodion voor de tweede keer gekozen tot Beste Griek
  on 16 januari 2020 at 09:41

  Restaurant Irodion uit Capelle aan den IJssel voor de tweede keer gekozen tot Beste Griek. Dat is de uitslag van lezerswedstrijd De Beste Griek 2020.

 • Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor KinderLabs
  on 16 januari 2020 at 09:35

  De Kinderlabs in Schollevaar en Middelwatering organiseren heel veel leuke en leerzame activiteiten voor basisschoolkinderen, van knutselen tot koken of dans. Daar komen zwermen kinderen op af, dus de medewerkers Kinderlab komen handjes tekort. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die bij de activiteiten willen ondersteunen.