• Stichting Vier het Leven zoekt vrijwillige collega coördinator
  on 24 februari 2020 at 09:38

  Regio - Door de enthousiaste inzet van vrijwilligers maakt goede doelenorganisatie Vier het Leven het mogelijk voor ouderen om deel te nemen aan lokale culturele activiteiten, zoals een concert- , theatervoorstelling of museumbezoek. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger van Vier het Leven en samen met anderen genieten zij van een gezellige middag of avond uit. Na afloop van het uitje worden de deelnemers weer veilig thuisgebracht.

 • Ingezonden: 'Plaats de kliko niet de avond ervoor al bij de weg'
  on 24 februari 2020 at 09:36

  Krimpen aan den IJssel - De familie Kalisvaart uit Krimpen aan den IJssel heeft een verzoek: Plaats de kliko niet de avond voor een leging al bij de weg. 'Zeker nu met de storm niet normaal vallen om en waait overal heen. Zie onze tuin vrijdagochtend. Wij kunnen dus de troep opruimen van de bewoners die zo eigenwijs zijn om hem al neer te zetten. Overigens dit is Fresia/Anemoon.'

 • De Vrienden van... zet zich in voor Sporten voor Sophia 2020
  on 24 februari 2020 at 09:27

  Krimpen aan den IJssel - De Vrienden van ... heeft zich het afgelopen weekend 3 uur lang in het zweet gefietst voor het goede doel. En met groot succes!

 • Repair Café, Historisch Café en SWOK in Theater Concordia Haastrecht
  on 24 februari 2020 at 09:16

  Haastrecht - Donderdag 5 maart is er weer een Repair Café in Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.

 • Landbouw en natuur in de Krimpenerwaard, dat gaat samen!
  on 24 februari 2020 at 08:40

  Krimpenerwaard - Op donderdag 5 maart 2020 luidt de weidevogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) het weidevogelseizoen in met de jaarlijkse startavond in De Zwaan, Berkenwoude. Deze avond wordt ingevuld in samenwerking met het Agrarisch Collectief Krimpenerwaard. Alle weidewachters, boeren en drone-piloten, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! De avond staat open voor iedereen die graag eens wil horen waar weidevogelbescherming anno 2020 om draait. De zaal is open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur en het officiële deel zal tot ongeveer 22.00 uur duren.

 • Visie biedt focus op ouderenzorg in Capelle en Krimpen aan den IJssel
  on 24 februari 2020 at 07:55

  Capelle/Krimpen - ‘We willen niet alleen samenwerken, we willen met elkaar het verschil maken!’ In een notendop is dit de ambitie van ouderenzorgbestuurders in Capelle en Krimpen aan den IJssel. De bestuurders van zes ouderenzorginstellingen hebben gezamenlijk een regiovisie voor de ouderenzorg gemaakt. Deze visie werd op maandag 17 februari jl. in Verpleeghuis Rijckehove gepresenteerd aan ketenpartners zoals de gemeente, huisartsen en onderwijsinstellingen. Zo willen ze er alles aan doen om het snel groeiend aantal ouderen in de regio, ondanks een oplopend tekort aan medewerkers, goede zorg te blijven bieden.

 • Tweede kwalificatie voor dames KdO Lekkerkerk
  on 23 februari 2020 at 20:37

  Lekkerkerk - Vorige week zaterdag was het voor een 3-tal meiden van KdO Lekkerkerk de 2e kwalificatie wedstrijd in Amsterdam. Evi de Groot mocht het spits afbijten in de eerste wedstrijdronde. Ze turnde een zeer nette en goede wedstrijd. Na haar 1e plaats tijdens de eerste kwalificatie was ze ook deze keer de beste van het district Zuid-Holland!In de 2e wedstrijdronde mocht Senna van Buren aan de slag. Senna turnde een nagenoeg foutloze wedstrijd en haalde een zeer mooie en knappe 6e plaats. De 3e wedstrijdronde was het de beurt aan Anna Semenov. Anna turnt dit seizoen voor het eerst bij KDO en maakt grote progressie. Iedere training en wedstrijd maakt ze kleine stapjes. Na een knappe 4e plaats bij de eerste kwalificatie zat er vandaag helaas niet meer in dan een 14e plaats. Kort samengevat, een zeer geslaagde 2e kwalificatie wedstrijd. Evi de Groot is alvast door naar de volgende ronde, voor de andere twee dames is het nog even in spanning afwachten.

 • Aanmelden voor het Bevrijdingsdiner start bijna!
  on 23 februari 2020 at 19:37

  Krimpen aan den IJssel - Krimpen Presents organiseert zoals eerder aangekondigd op 5 mei het Krimpens Bevrijdingsdiner.

 • Voorleeskampioen Krimpenerwaard bekend
  on 23 februari 2020 at 12:02

  Krimpenerwaard - Donderdag 20 februari lazen 10 basisschoolleerlingen van scholen in de gemeente Krimpenerwaard voor in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Het ging om de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, lokaal georganiseerd door de Bibliotheek Krimpenerwaard. De voorlezers uit de groepen 7 en 8 waren op hun school verkozen tot voorleeskampioen. Er werd prachtig voorgelezen uit verschillende soorten boeken, zoals Juffrouw Pots, Sjakie en de chocoladefabriek, de Gorgels en Dummie de Mummie. Een jury van 3 fanatieke (voor)lezers moest uiteindelijk een keuze maken op basis van bepaalde regels; er kan immers maar 1 deelnemer door naar de Provinciale ronde in Rotterdam. De keuze viel op Lotte Overes, leerling van basisschool De Bron uit Gouderak.

 • Wat is er te doen in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek?
  on 23 februari 2020 at 11:59

  In de voorjaarsvakantie, maandag 24 februari tot en met vrijdag 28 februari, vindt het Jeugdcultuurland weer plaats in het Cultuurhuis Krimpen aan de L....