• NVWK organiseert nieuwe cursus vogelherkenning
  on 17 januari 2020 at 11:51

  In 2019 deden dertig mensen mee aan de cursus en was de cursus overtekend. Dit voorjaar organiseren we hem daarom opnieuw. In vier avonden en tijdens bijbehorende excursies behandelen we ca. 100 soorten: stadsvogels, weidevogels, erf- en bosvogels, water- en moerasvogels. We gaan in op herkenning via uiterlijk en via roep of zang.

 • 'Bypass N210 beter alternatief voor Algeracorridor'
  on 17 januari 2020 at 11:32

  Nu de Oost-oost verbinding is afgevallen, is een bypass voor de N210 een beter alternatief om de verkeersproblemen op en rond de Algeracorridor op te lossen dan de huidige keuze die is gemaakt voor het opknappen van de Algeracorridor. Volgens Fred Slappendel, bedenker van dit plan, worden tevens een aantal andere problemen opgelost, zowel in Krimpen- als in Capelle aan den IJssel en Rotterdam

 • Het verhaal van Bakkers Verboom
  on 17 januari 2020 at 11:06

  Lekkerkerk had veel bakkers. Eén daarvan was Hannes Verboom. Hij leefde van 1869 tot 1945 en was bakker in de Achterstraat, waar ook zijn vader al bakker was geweest.

 • Lekkerkerk investeert in jeugdafdeling
  on 17 januari 2020 at 10:52

  Na een periode van relatieve stilstand zit er weer volop 'schwung' in de jeugdafdeling van voetbalvereniging Lekkerkerk. Een ontwikkeling die alles te maken heeft met de nieuwe invulling van de jeugdcommissie én de stappen die men op technisch gebied heeft gezet.

 • De wijkagent dichtbij, in de bibliotheek
  on 16 januari 2020 at 15:39

  Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Jan Cees van de Lustgraaf en sinds een paar maanden uw wijkagent voor Schoonhoven. Omdat u de ogen en oren van de politie bent en alleen u als inwoner van Schoonhoven weet wat er in uw straat of wijk gebeurt, ga ik graag met u in gesprek.

 • Beleef de natuur van de Krimpenerwaard eens zonder camera
  on 16 januari 2020 at 15:17

  Het motto van deze column is: natuur dicht bij huis. Maar kom niet te dichtbij. Met voorzichtigheid beleef je meer. Een slaapplaats van ransuilen trekt de laatste weken veel bezoekers. Het lijkt wel of iedereen zijn eigen foto wil maken.

 • QuaWonen bevordert doorstroming: 23 sociale huurwoningen komen vrij
  on 15 januari 2020 at 17:01

  Bij de toewijzing van nieuwbouw geeft QuaWonen vaak voorrang aan woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten. Zo ook bij het project Meerkoetflat in Krimpen aan den IJssel.

 • Athur Bouw: 'Iemand blij maken, mooiste wat er is'
  on 15 januari 2020 at 15:40

  Elk jaar wordt er iemand in Krimpen 'onder valse voorwendselen' naar de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente geloodst. Zo ook Arthur Bouw, om eenmaal ter plekke tot de verrassende ontdekking te komen dat hij is verkozen tot Krimpenaar van het jaar en de Guldemont-oorkonde 2019 in ontvangst mag nemen.

 • Altijd dromen van natuurijs
  on 15 januari 2020 at 15:17

  Wat voor winter gaat het worden? Marinus de Jong en honderdduizenden schaatsliefhebbers stellen zichzelf ieder jaar die vraag. lekkerkerk - "La....

 • Koning Willem-Alexander opent het Jubileumjaar van Zadkine Vakschool Schoonhoven
  on 15 januari 2020 at 09:27

  Het Jubileumjaar officieel werd geopend door Koning Willem-Alexander, een kroon op het werk van Zadkine Vakschool Schoonhoven. De enige school in Nederland die studenten opleidt tot goud- of zilversmid, juwelier of uurwerktechnicus bestaat 125 jaar. En dat vieren we! De feestelijke opening benadrukt de bijzondere band tussen Vakschool Schoonhoven en het Koninklijk Huis.