Home Diensten gezondheid Op woensdagmiddag naar de kinderpodoloog

Op woensdagmiddag naar de kinderpodoloog

0
Op woensdagmiddag naar de kinderpodoloog

Sporten is leuk en gezond, maar kan bij kinderen snel tot overbelasting leiden. Ze zijn immers nog volop in de groei. Deze verloopt niet altijd harmonisch. Soms groeien bijvoorbeeld de botten sneller dan de spieren.

Bij intensief sporten kan het zwaar zijn voor het kinderlichaam om dit op te vangen. “Overbelasting rondom de hak komt vaak voor bij jongens tussen de 10 tot 15 jaar”, aldus podoloog Richard Boudesteijn. “Sportieve meiden krijgen vaak pijn aan de groeischijf onder de knie.

Verder kan overbelasting rugklachten veroorzaken. Worden deze klachten niet behandeld, dan kan dit op latere leeftijd tot houdingsklachten leiden. Gelukkig is een kinderlichaam soepel en dus goed te corrigeren.

Een steun- of sportzool geeft ondersteuning en demping van de voet, kan onmiddellijk de pijn wegnemen en voorkomt problemen in de toekomst.”

Heeft uw kind voet-, knie- of rugklachten? Op woensdagmiddag kunt u terecht in het podolab van Richard Boudesteijn voor een analyse, advies en een adequate oplossing.

     

Boudesteyn Schoenen
Raadhuisplein 63B
2922 AH Krimpen aan den IJssel
T: 0180-512125

www.boudesteyn-blijevoeten.nl
mail@fijnlopen.nl