Als je niks te doen hebt, doe het dan niet hier …
Zo’n dooddoenerige opmerking tegen leerlingen die na schooltijd nog rondhingen in de aula en die maar niet naar huis wilden. Los van het onderwijs vinden kinderen de school de leukste plek om te zijn.

En dan ineens ….
Na een jaar je de blubber werken als uitgever van een magazine, een krant valt ‘Running Ronald’ stil. Eindelijk is het voorjaar na een kleddernatte winter. Onze uitgever had ook nog een fysiek probleempje vlak voor de kerst, maar hij genas tegen de klippen op. Een ander zou in zak en as zitten, maar Ronald vocht zich erdoor. Een ander kon je nog eens vragen: “Laat nou eens zien waar je geopereerd bent”, maar dat was bij Ronald een beetje misplaatst. En toch: God is goed, Ronald is beter. In het nieuwe jaar had hij bijna de handdoek gegooid, maar veegde zichzelf met veger en blik bij elkaar, resulterend in een prachtige maarteditie. Vol goede moed begint hij de acquisitie voor de aprileditie, eindelijk is het dus voorjaar en Nederland valt stil. Geen aprileditie, maar misschien toch nog voor de zomer de ondernemers overhalen om de exposure te zoeken via HalloKLOCK als na de meivakantie iedereen weer een beetje aan de slag gaat.

Als je niks te doen hebt, dan ben je nou de enige niet

cover aprileditie

Maar goed, voorlopig nog een paar weken geen drol te doen. De tekstschrijvers van HalloKLOCK vallen stil, de vormgeving draait duimen, de drukkerij stopt de persen en de schoolkinderen brengen geen magazines rond in al die brievenbussen. En de redacteur? Ook niks te doen, maar toch … iedereen vindt wel iets en deze rare dagen nodigen uit tot anders-dan-anders-activiteiten. Omdat verjaardagen niet gevierd worden ga je dan bijvoorbeeld videofilmpjes maken. Je vraag alle betrokkenen dat ook te doen en dan timmer je een heuse speelfilm van tweeëneenhalve minuut in elkaar. Het is een klein voorbeeldje van ‘doen wat voorbij komt’ en ik vermoed dat iedereen wel zulke vrolijke dingen bedenkt. Je bent wel een keer klaar met opruimen etc.

Langs deze weg kunnen we het elkaar vertellen
En dan vraagt onze uitgever om een stukje te schrijven over ‘Als je niks te doen hebt, wat doe je dan?’ Dus, dan maar zelf de pen ter hand en indopen in het inktpotje, in plaats van de teksten van de ondernemers redigeren. Ook leuk en schijven kunnen we allemaal, hebben we geleerd toen we zes waren. Wie volgt? Ik ben reuze benieuwd naar wat jullie hand bindt in deze rare dagen van niks te doen hebben.

Han Hordijk,
Redacteur HalloKLOCK