Creatief Ouder Worden gaat op een andere manier toch door, Marie-Louise Eijsvoogel en Nancy Hagman starten per wijk culturele whatsappgroepen!
Kunstenaars Marie-Louise Eijsvoogel en Nancy Hagman zijn dit jaar met een serie van zes workshops voor bewoners van Capelle aan den IJssel van start gegaan. Echter door de genomen maatregelen m.b.t. het Coronavirus zijn de workshops voor nu tot stilstand gekomen. Beide kunstenaars hebben alternatieven bedacht om de ontmoeting toch centraal te stellen.
We willen graag op een andere manier ons steentje bijdragen. Daarom hebben we bedacht om per wijk/wijken een culturele whatsapp groep aan te maken, bv genaamd COW-Schenkel of COW-Oostgaarde enz.

In eerste instantie is deze wijkgroepsapp bedoeld om elkaar te inspireren op het gebied van kunst; dit zou bv kunnen met het geven van tips aan elkaar zoals bv een leuke tv-uitzending (Krabbé zoekt Chagall) of een bezoek aan een digitale expositie bij een museum, maar het mag ook breder dan dat, iedereen kan zijn/haar bijdrage in de groepsapp leveren, het hoeft niet alleen over kunst- en cultuur te gaan. Ook als er hulp nodig is, kan dit gedeeld worden.

Wij maken de groep aan en voegen u, indien u dit wenst toe aan de groep, we kunnen die groep gaan gebruiken om tijdens de Coronacrisis met elkaar in contact te zijn en te blijven.
Heeft u interesse, geef dan uw naam en mobiele nummer door en ook de wijk of wijken waarin u opgenomen wilt worden. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar:
06-23103615 of cow@kunstkringcapelle.nl

Geen mobiele telefoon of geen whatsapp, geen probleem, ook per facebook of per e-mail zullen wij u op de hoogte houden met culturele tips.
Tevens zijn de kunstenaars alternatieven aan het bedenken voor het aanbieden van de lesstof van de workshops. Te denken valt aan het digitaal aanbieden met uitleg over bijv. een kunstenaar en daarbij een doe-opdracht. Daarover later meer.

Laten we zorgen dat we niet vereenzamen door deze coronacrisis en zorgen dat we met elkaar in contact blijven!!!
Zie ook www.kunstkringcapelle.nl/creatiefouderworden of Facebook Creatief Ouder Worden Kunstkring Capelle

Het project is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Capelle aan den IJssel